Linzenschotel met gehakt en paprika

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Linzenschotel met gehakt en paprika

Meer over de ingrediënten

Linzenschotel met gehakt en paprika

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Boter
  • Gehakt
  • Linzen
  • Paprika
  • Peterselie

Bereidingswijze:

Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de (kruimige) aardappelen en snijd ze in stukken. Breng de stukjes aardappel in een pan met water aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken. Rul intussen het gehakt tot deze mooi bruin is. Was de paprika. Halveer hem en verwijder de zaadlijsten, de zaadjes en de steelaanzet. Snijd in reepjes en kook de reepjes in ongeveer 8 minuten gaar. Of snijd ze heel fijn en roerbak ze met het gehakt mee. Hak een paar takjes verse peterselie heel fijn. Voeg dit ook toe aan het gehaktmengsel. Giet alles af en bewaar eventueel wat kookvocht.

Voor een grof hapje maak je eerst puree van de aardappelen. Stamp de aardappelen met wat boter en kookvocht of opvolgmelk tot een smeuïge puree. Meng hier de linzen en het gehaktmengsel doorheen. Heb je liever een hapje voor je baby zonder stukjes, pureer dan alles met een staafmixer of blender samen met een beetje boter en eventueel wat kookvocht tot een glad hapje.

De verhoudingen voor dit babyhapje zijn ongeveer 2 eetlepels van de linzen, aardappelen en  de paprika. Met 1 eetlepel gehakt en peterselie naar smaak. Varieer gerust met de hoeveelheid groente.

in onze collectie

Smikkelstip – Mag mijn baby gewone melk?

Met het geven van gewone melk wacht je tot je kindje 12 maanden oud is. Tot die tijd is borstvoeding of flesvoeding beter. Gewone melk bevat minder ijzer en meer eiwitten dan borstvoeding of flesvoeding. Borstvoeding en flesvoeding zijn afgestemd op de behoefte van je baby.

Lees hier meer over waarom je baby nog geen koemelk mag.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>