Abrikoos en appelhapje

Abrikoos en appelhapje - Fruithapje voor je baby

Voor dit fruithapje heb ik 4 abrikozen en 1 appel gebruikt. Bereidingswijze: Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Was de abrikozen, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Stoof de abrikozen in een klein beetje water. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes in een […]

Mango en peer hapje

Mango en peer hapje

Bereidingswijze: Schil de peer en snijd hem in stukjes. Stoof de stukjes peer eventueel in een klein beetje water. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes in een schaaltje in de magnetron. Afgieten en af laten koelen. Als een peer goed rijp is, is dit niet nodig. Snijd de rijpe mango […]

Abrikozen en peer fruithapje

Abrikozen en peer fruithapje - Fruithapje voor je baby

Bereidingswijze Was 2 rijpe abrikozen, snijd ze doormidden en verwijder de pit. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Pureer of prak het fruit tot een fijn fruithapje. Je kunt de stukjes peer en de abrikozen ook eerst in een klein beetje water stoven. Dit kan in een pannetje op het vuur of 2-4 minuutjes […]

Blauwe bessen, appel en banaanpuree

Blauwe bessen, appel en banaanpuree - zelf babyvoeding maken

Bereidingswijze Voor dit lekkere fruithapje gebruik je een halve banaan, een halve appel en 1 handje blauwe bessen. Was de blauwe bessen voorzichtig onder stromend kraanwater. Haal de schil van de banaan. Schil de appel, verwijder het klokhuis. Snijd de appel en banaan in stukjes. Doe het fruit samen in een blender en pureer tot […]

Pruimen banaanhapje

Pruimen banaanhapje

Bereidingswijze: Schil 2 tot 4 rijpe pruimen en verwijder de pit. Haal de schil van de banaan. Snijd de banaan en de pruim in stukjes. Pureer het fruit samen met de staafmixer of prak met een vork tot een fijn of grof babyhapje, afhankelijk van de leeftijd van je kleintje.

Pruimenmoes

Pruimenmoes

Bereidingswijze: Was een aantal rijpe pruimen en verwijder de schillen en de pitten. Rasp of pureer tot een gladde moes. En klaar is dit lekkere fruithapje. Voor jezelf is een aantal lepeltjes pruimenmoes ook heerlijk in een bakje yoghurt.

Perzik banaanmoes

Perzik banaanmoes

Bereidingswijze Voor het bereiden van dit fruithapje gebruik je 1 perzik en 1 banaan. Schil de perzik en verwijder de pit. Haal de schil van de banaan. Snijd de banaan en de perzik in stukjes. Pureer samen met de staafmixer of prak met een vork tot een fijn of grof babyhapje, afhankelijk van de leeftijd […]

Mango, appel en banaanpuree

Mango appel banaan puree

Voor dit hapje heb ik 1 banaan, 1 mango en 1 appel gebruikt. Bereidingswijze: Snijd de mango doormidden langs beide kanten van de pit en schil beide helften. Haal de schil van de banaan. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Je kan de appel zo gebruiken of eerst even […]

Mango, kiwi en banaanhapje

Mango kiwi en banaanhapje

Voor dit hapje heb ik 1 banaan, 1 mango en 2 kiwi’s gebruikt. Deze keer waren het gele kiwi’s, maar groene kunnen natuurlijk ook. Bereidingswijze: Haal de schil van de banaan. Snij de mango doormidden langs beide kanten van de pit en schil beide helften. Schil ook de kiwi. Snijd alles in stukjes. Doe alle […]

Bruine bonen, broccoli en rozijnen

Bruine bonen, broccoli en rozijnen - Zelf babyvoeding maken

Bereidingswijze Gebruik bruine bonen uit pot of blik zonder toegevoegd zout of gebruik gedroogde bruine bonen en laat deze een nacht wellen. Met de verhoudingen kun je variëren. Bijvoorbeeld 200 gram broccoli, 200 gram bruine bonen en een eetlepel rozijnen. Wel de rozijnen in water. Verdeel de broccoli in roosjes. Doe de broccoli roosjes in […]

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei - Recepten voor babyvoeding

Bereidingswijze Gebruik bruine bonen uit pot of blik zonder toegevoegd zout of gebruik gedroogde bruine bonen en laat deze een nacht wellen. Met de verhoudingen kun je variëren. Schil of schrap, ongeveer 200 gram, wortel en snijd in gelijke stukken. Kook de wortel stukjes in 20 minuten gaar. Verwarm de bruine bonen, ongeveer 200 gram, […]

Bruine bonen met tomaat en rozijnen

Bruine bonen met tomaat en rozijnen - Recepten voor babyvoeding

Bereidingswijze Gebruik bruine bonen uit pot of blik zonder toegevoegd zout of gebruik gedroogde bruine bonen en laat deze een nacht wellen. Met de verhoudingen kun je variëren. Wel de rozijnen in water. Verwarm de bruine bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontvel de tomaten en snijd deze in blokjes. Kook of bak de […]

Recept voor pindakaas

Recept voor pindakaas - Mag mijn baby ei en pindakaas?

Pindakaas voor je baby, zonder zout of suiker, maak je eenvoudig zelf met het volgende recept. Ingrediënten: 200 gram pinda’s 2 theelepels kokos- of zonnebloemolie Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Spreid 200 gram pinda’s uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de bakplaat in het midden van de oven voor […]

Spinazie wortelstamppotje met ei

Spinazie wortelstamppotje met ei

Bereidingswijze: Ongeveer 400 gram aardappels, 200 gram wortel, 200 gram spinazie en 1 ei. Met de verhoudingen kun je gerust variëren. Schil de aardappel en wortel en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel en wortel stukjes samen in 20 minuten gaar. Kook intussen ook een ei in 10 minuten hard. Was de spinazie. Kook […]

Spinaziestamppotje met appel

Spinaziestamppotje met appel

Bereidingswijze Ongeveer 400 gram aardappels, 1 appel en 200 gram spinazie. Met de verhoudingen kun je gerust variëren. Schil de aardappel en de appel en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel stukjes in 15-20 minuten gaar, voeg halverwege de stukjes appel toe. Was de spinazie. Kook in weinig water of roerbak in wat olie, […]

Banaan, pindakaas en appel hapje

Banaan, pindakaas en appel hapje

Bereidingswijze: Haal de schil van de banaan en snijd in stukjes. Schil een appel en snijd deze in blokjes. Pureer het fruit samen met 1-2 eetlepels pindakaas tot een glad hapje. Het beste gebruik je 100% pindakaas zonder stukjes, zonder toegevoegd zout en suiker. Je kan de appel zo gebruiken of eerst even kort stoven in […]

Aardappel met ei en tomaat

Aardappel met ei en tomaat

Bereidingswijze: Schil twee aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Ontvel vijf tomaten en snijd deze in blokjes. Kook of bak de tomatenstukjes even aan in wat boter of olie. Kook intussen een ei in 10 minuten hard. Giet de aardappelen af. Voeg de aardappelen, tomaat en stukje ei bij elkaar […]

Spinazie en banaan hapje

Spinazie en banaanhapje

Bereidingswijze: Was twee handen spinazie, met de hoeveelheid kan je variëren, en kook deze in weinig water tot deze geslonken is. Giet de spinazie af. Haal de schil van de banaan en snijd in stukjes. Pureer samen tot een glad hapje. Je kan ook eens een handje rauwe spinazie pureren met banaan. Was de spinazie […]