fbpx

Spinaziestamppotje met appel

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Spinaziestamppotje met appel

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze:

Ongeveer 400 gram aardappels, 1 appel en 200 gram spinazie. Met de verhoudingen kun je gerust variëren.

Schil de aardappel en de appel en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel stukjes in 15-20 minuten gaar, voeg halverwege de stukjes appel toe. Was de spinazie. Kook in weinig water of roerbak in wat olie, tot de spinazie geslonken is. Giet de aardappelen en de appel af. Vang wat kookvocht op. Voeg de aardappelen, spinazie en stukjes appel bij elkaar samen met een beetje boter of olie. Prak of pureer, eventueel met wat kookvocht, tot een smeuïg hapje.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Andere lekkere hapjes

Rijst met champignons en spinazie

Hap hap hap..

Bruine bonen, broccoli en rozijnen

Smikkel smikkel

Bruine bonen wortelhapje met stukjes ei

Jummie!

Bruine bonen met tomaat en rozijnen

Smullen!

Spinazie wortelstamppotje met ei

Aardappel met ei en tomaat

Spinazie en banaan hapje

Bruine bonen met spinazie en ei

Couscous met venkel, kip en erwten

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen