fbpx
Vind jouw recept
Laden...

Voedingsovergevoeligheid bij baby’s

Voedingsovergevoeligheid is de verzamelnaam voor alle overgevoeligheidsreacties op voedsel. Dit kan een allergie zijn voor bijvoorbeeld noten of kippenei. Of een intolerantie voor bijvoorbeeld gluten of lactose.

Hoe wordt bijvoeding een succes

Ergens tussen de 4 en 6 maanden mag je beginnen met vaste voeding. Tot die tijd krijgt je kindje alleen nog maar melk. Daar zit alles in wat je kindje de eerste maanden nodig heeft. Wat is het juiste moment om bijvoeding te introduceren?

Hoeveel bijvoeding geef je jouw baby

Het is zover! Jouw baby is nu tussen de 4 en 6 maanden en je mag beginnen met bijvoeding oftewel oefenhapjes. En wat is het leuk om dat eerste zelfgemaakte fruit- of groentehapje te geven. Maar hoeveel bijvoeding heeft mijn baby nodig? Die vraag wordt mij regelmatig gesteld. Net als; Waarom staan er geen hoeveelheden bij de recepten?

Mag een baby honing?

Infantiel botulisme is een zeldzame vorm van botulisme die ontstaat doordat sporen van de bacterie Clostridium Botulinum via eten in de darmen van een jong kind terechtkomen. Bij heel jonge kinderen, van nog geen jaar oud, bestaat er een kans dat deze sporen zich ontwikkelen tot de bacterie zelf, die vervolgens schadelijke stoffen produceert.

Hoeveelheden

In de recepten zijn bewust geen hoeveelheden vermeld. Maak gerust een grote hoeveelheid groentehapjes en vries dit in kleine porties in. Doe in het begin 1 of 2 eetlepels van je zelf gemaakte groente- of fruithapje in een bakje.

Hoe begin je met vaste voeding

Wanneer je begint met vaste voeding is het heel erg belangrijk te letten op wat je kindje zelf aan geeft. Het moet wennen aan het eten van vast voedsel. In het begin zal het misschien maar een paar lepeltjes van jouw zelf gemaakte groentehap willen eten. Ook de lepel is nieuw voor hem. Laat je kind onder jouw toezicht met het lepeltje kennismaken. Laat hem de lepel mee vast houden als je het naar zijn mond brengt.

Een verzameling van lekkere en makkelijke hapjes

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen