Zoek
Sluit dit zoekvak.
Baby oefenhapjes - de eerste baby hapjes

Hoe begin je met vaste voeding

Wat wil je kindje

Wanneer je begint met vaste voeding is het heel erg belangrijk te letten op wat je kindje zelf aan geeft. Het moet wennen aan het eten van vast voedsel. In het begin zal het misschien maar een paar lepeltjes van jouw zelf gemaakte groentehap willen eten. Ook de lepel is nieuw voor hem. Laat je kind onder jouw toezicht met het lepeltje kennismaken. Laat hem de lepel mee vast houden als je het naar zijn mond brengt.

Waar begin je mee

Begin altijd met één soort groente of fruit tegelijk bij het introduceren van vaste voeding, geef dat een paar dagen achter elkaar. Als je baby hier goed op reageert, dan kun je verder met een nieuwe soort. Alles wat je baby geproefd heeft en goed is gegaan kun je ook onderling gaan mengen.

Met het geven van de eerste oefenhapjes begin je met smaken die niet te zuur of te bitter zijn. Kies voor fruit bijvoorbeeld: Banaan, peer, perzik, meloen of nectarine. En voor groente: Worteltjes, bloemkool, courgette, broccoli of boontjes.

Dring niet aan

Forceer niks wanneer je voor het eerst begint met bijvoeden. Is hij niet geïnteresseerd, houdt hij de mond stijf op elkaar, dring niet aan en probeer het gewoon de volgende dag nog eens. Lukt een na een paar dagen proberen nog niet, wacht gewoon nog een week.

Probeer eens een stuk fruit

In plaats van een fijne gepureerd hapje kun je ook proberen een stuk fruit of groente los aan te bieden. Gewoon een stuk banaan of gekookt (en afgekoeld) worteltje in de hand geven en laat ze zelf maar eens ontdekken wat het is. Zorg wel dat je er dan altijd bij blijft zitten.

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie