fbpx

Boterham met pompoen en hüttenkäse

Broodmaaltijd Vanaf 8 maanden

Boterham met pompoen en hüttenkäse

Broodmaaltijd Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de pompoen met een groot scherp mes in stukken en schil deze. Kook een paar stukjes pompoen in een laagje water gaar in ongeveer 10 minuten. Prak de pompoenstukjes met wat aanhangend water tot een smeerbare substantie. Beleg een boterham ermee en doe er nog wat hüttenkäse op.

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

Andere lekkere hapjes

Blauwe bessen banaanmoes op brood

Mango avocadomoes op brood

Verrassend lekker!

Kwark met wortel op de boterham

Lekker anders

Bruinbrood met hüttenkäse en mandarijn

Lekker friszoet.

Frisse kruidenkwark

Variatie op 't brood

Komkommer-avocadomoes op de boterham

Fris-zoetje

De eerste boterham

Mango-banaanmoes op de boterham

Heerlijk zoet!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen