Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta zonder suiker

Broodmaaltijd Vanaf 6 maanden
Zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta zonder suiker

  Zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta zonder suiker

  Broodmaaltijd Vanaf 6 maanden

  Ingrediënten

  • Cacao
  • Hazelnoten

  Maak zelf overheerlijke chocolade hazelnootpasta zonder toegevoegde suikers met dit eenvoudige recept. Perfect om te smeren op brood, crackers of om gewoon uit de pot te lepelen. Lees verder voor de stapsgewijze instructies!

  Benodigd voor één pot: 250 gram hazelnoten, 1,5 eetlepel (rauwe) cacao

  Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Verdeel de hazelnoten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de hazelnoten ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn en een heerlijke geur verspreiden.
  • Laat de geroosterde hazelnoten volledig afkoelen.
  • Doe de afgekoelde hazelnoten samen met de cacao (en eventueel de honing) in een keukenmachine. Laat de machine draaien tot de oliën vrijkomen en de noten een gladde pasta vormen. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten, afhankelijk van de kracht van je keukenmachine.
  • Schep de zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta in een steriele pot en bewaar deze in de koelkast voor een langere houdbaarheid.

   

  Tip! Als je een wat zoetere smaak wilt, voeg dan 1 eetlepel honing toe (nooit voor kinderen jonger dan 1 jaar).

  Smikkelstip | Hoeveel oefenhapjes geef je?

  Als je kleintje toe is aan de eerst hapjes start je met 1 of 2 keer per dag een paar lepeltjes. Dit kunnen 2, 3, 4 of 5 lepeltjes zijn. Kijk naar je kleintje, hoe reageert zij/hij. Niet te veel ineens, de darmen moeten wennen aan vaste voeding. Deze oefenhapjes komen nog niet in de plaats van de borstvoeding of flesvoeding.

  recepten in dezelfde categorie

  aan de slag

  Hoeveelheden

  In de recepten zijn bewust geen hoeveelheden vermeld. Maak gerust een grote hoeveelheid groentehapjes en vries dit in kleine porties in. Doe in het begin 1 of 2 eetlepels van je zelf gemaakte groente- of fruithapje in een bakje. Gaat dit goed verhoog de hoeveelheid ...

  Hoe leer ik mijn baby eten met een lepel?

  Tussen de 4 en 6 maanden ga je je baby laten wennen aan vaste voeding. Ook zal hij of zij voor het eerste leren eten van een lepel. Die eerste oefenhapjes zijn altijd een speciaal moment. Hoe gaat je baby reageren wanneer hij of zij ...

  Mag een baby honing?

  Honing is niet geschikt voor baby’s: de risico’s van infantiel botulisme Als jonge ouder wil je natuurlijk alleen het beste voor je baby. Dat betekent ook dat je goed op de hoogte moet zijn van welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden. Wist je bijvoorbeeld dat ...

  Kokhalzen en spugen van baby

  Kokhalsreflex bij baby’s Als ouder van een baby kun je je zorgen maken wanneer je kleintje kokhalsgeluiden maakt en het hapje uitspuugt. Dit heeft te maken met het wurg- of kokhalsreflex waar baby’s mee geboren worden. Dit is een natuurlijk mechanisme dat ervoor zorgt dat ...

  Om een recept of product aan je favorieten
  toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
  Smikkels account.
  INLOGGEN
  Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

  BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

  Nieuwsbrief Smikkels

  Alsjeblieft!

  TOT 15% KERST KORTING

  Op de gehele Smikkels collectie

  Cadeautje voor jou!

  15% SINTERKLAAS KORTING​

  Op de gehele Smikkels collectie

  t/m maandag

  30% CYBER MONDAY KORTING​

  Op de gehele Smikkels collectie

  Niet vergeten!

  TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

  Op de gehele Smikkels collectie