Search
Close this search box.

Zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta zonder suiker

Broodmaaltijd Vanaf 6 maanden
Zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta zonder suiker

    Zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta zonder suiker

    Broodmaaltijd Vanaf 6 maanden

    Ingrediënten

    • Cacao
    • Hazelnoten

    Maak zelf overheerlijke chocolade hazelnootpasta zonder toegevoegde suikers met dit eenvoudige recept. Perfect om te smeren op brood, crackers of om gewoon uit de pot te lepelen. Lees verder voor de stapsgewijze instructies!

    Benodigd voor één pot: 250 gram hazelnoten, 1,5 eetlepel (rauwe) cacao

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
    • Verdeel de hazelnoten gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de hazelnoten ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn en een heerlijke geur verspreiden.
    • Laat de geroosterde hazelnoten volledig afkoelen.
    • Doe de afgekoelde hazelnoten samen met de cacao (en eventueel de honing) in een keukenmachine. Laat de machine draaien tot de oliën vrijkomen en de noten een gladde pasta vormen. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten, afhankelijk van de kracht van je keukenmachine.
    • Schep de zelfgemaakte chocolade hazelnootpasta in een steriele pot en bewaar deze in de koelkast voor een langere houdbaarheid.

     

    Tip! Als je een wat zoetere smaak wilt, voeg dan 1 eetlepel honing toe (nooit voor kinderen jonger dan 1 jaar).

    Wat vind je van dit recept?
    1 stemmen

    Smikkelstip | Vaak proeven om te wennen aan nieuwe smaak

    Baby’s en kinderen hebben gemiddeld 10 tot 15 keer proeven nodig, voordat ze aan een smaak gewend zijn. Dat wil niet zeggen dat ze alles super lekker zullen gaan vinden. Maar herhaaldelijk aanbieden vergroot de kans dat ze een nieuwe smaak gaan waarderen.

    Recepten in dezelfde categorie

    Aan de slag

    Vroeg pinda en ei introduceren

    Waarom moet je ei en pinda vroeg introduceren? Door vroeg pinda en ei te introduceren, kunnen veel allergieën worden voorkomen. Een voedselallergie kan ontstaan als voedsel via een beschadigde huid, zoals eczeem, in het lichaam komt. De huid is niet de juiste plaats om voor ...

    Voedselovergevoeligheid bij baby’s

    Voedselovergevoeligheid is de verzamelnaam voor alle overgevoeligheidsreacties op voedsel. Dit kan een allergie zijn voor bijvoorbeeld noten of kippenei. Of een intolerantie voor bijvoorbeeld gluten of lactose. Heeft mijn kind een allergie of intolerantie? Wanneer je kind na het eten van bepaald voedsel klachten krijgt ...

    Hoeveelheden

    In de recepten zijn bewust geen hoeveelheden vermeld. Maak gerust een grote hoeveelheid groentehapjes en vries dit in kleine porties in. Doe in het begin 1 of 2 eetlepels van je zelf gemaakte groente- of fruithapje in een bakje. Gaat dit goed verhoog de hoeveelheid ...

    Mag een baby kruiden en specerijen eten?

    Ja hoor, het is zeker mogelijk om je baby kruiden en specerijen te laten proeven. Voor eten met kruiden geldt eigenlijk hetzelfde als voor de eerste oefenhapjes. Bouw het langzaam op en begin met de mildere kruiden en specerijen. Bijvoorbeeld basilicum, oregano, dille, bieslook, kaneel, ...

    Om een recept of product aan je favorieten
    toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
    Smikkels account.
    INLOGGEN
    Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

    BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

    Nieuwsbrief Smikkels

    Alsjeblieft!

    TOT 15% KERST KORTING

    Op de gehele Smikkels collectie

    Cadeautje voor jou!

    15% SINTERKLAAS KORTING​

    Op de gehele Smikkels collectie

    t/m maandag

    30% CYBER MONDAY KORTING​

    Op de gehele Smikkels collectie

    Niet vergeten!

    TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

    Op de gehele Smikkels collectie