Zodra je kindje gewend is aan de eerste oefenhapjes, kun je ei in de babyhapjes gaan verwerken. Het advies van de Nederlandse vereniging van kindergeneeskunde is om zo vroeg mogelijk alle soorten gezonde voeding aan je baby te introduceren. Dit kan een voedselallergie juist voorkomen.
Hier lees je alles over het vroeg introduceren van pinda en ei >>
Eieren zijn een belangrijke bron van voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze bevatten ongeveer 6 gram eiwit en 5 gram vet. Eieren zijn ook een goede bron van choline, een stof die belangrijk is voor gezonde hersenfunctie.
Wanneer je ei verwerkt in een hapje voor je baby zorg dan dat je goed doorbakken roerei gebruikt of een hardgekookt ei. Om de kans op een voedselallergie te verkleinen wordt geadviseerd om na de introductie periode je kleintje tot hij minimaal 1 jaar oud is wekelijks een half ei te geven. Dit kan in 1 keer of verdeeld over enkele dagen per week.
Je bewaart eieren het beste in hun originele verpakking in de koelkast, deze biedt bescherming tegen lucht, vocht en schadelijke bacteriën. Voorkom dat eieren in contact komen met andere voedingsmiddelen die een sterk aroma hebben, eieren nemen deze geuren gemakkelijk op.