Bananenpannenkoeken (glutenvrij)
Bereidingswijze Prak 1 rijpe banaan met een vork. Doe de bananenpuree met 2 eieren in een kom en kluts goed door elkaar, voeg naar smaak kaneel toe. Schep drie hoopjes in de hete koekenpan (beetje olie of boter) en bak tot de bovenkant ‘droog’ is, voorzichtig omdraaien. Deze hoeveelheid is voor 6 kleine pannenkoeken. Serveer […]
Traktatie hongerige krokodil
Wat je trakteert kan van alles zijn. Zolang het maar tussen de wasknijper past. Maak de blits op het kinderdagverblijf met de traktatie van deze hongerige krokodil. Een traktatie waar je alle kanten mee op kan. De werktekening bevat een duidelijke uitleg. Wat heb je nodig voor deze traktatie: Schaar Wasknijpers Lijm Werktekening hongerige krokodil […]
Wortel en pastinaak met rijst
Bereidingswijze Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Boen de worteltjes en schil de pastinaak. Snij de pastinaak en de wortel in gelijke stukken. Doe de stukken in een pan met een ruime hoeveelheid water en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken. Giet alles af en pureer het geheel met een beetje margarine […]
Knolselderijpuree
Bereidingswijze Aardappel en knolselderij schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel en knolselderij samen in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Giet de aardappelen en de knolselderij af en stamp ze tot een mooie puree. Voeg een beetje kookvocht en/of olie toe om het smeuïger te […]
Knolselderijpuree met appel en kaneel
Bereidingswijze Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in ongeveer 15 minuten gaar voeg de laatste 5 minuten de appelstukjes toe. Giet af voeg een beetje boter toe en pureer met een staafmixer tot een romige puree. Breng op smaak met kaneel.
Knolselderij rijsthapje
Bereidingswijze Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook ongeveer 15 minuten gaar. Giet alles af en pureer het geheel met een beetje boter of olie tot een fijn prakje. Voeg een beetje kookvocht, moeder- of opvolgmelk toe om het prakje lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met […]
Avocado, peer en kiwi puree
Een succesnummer. Deze puree is lekker zoet door de peer, door de kiwi krijgt het een lekkere milde citrus smaak en de avocado maakt het lekker romig en luchtig. Bereidingswijze Voor deze puree gebruik je ongeveer 1/2 rijpe avocado, 1/2 rijpe peer en 2 kiwi’s. Pel de avocado en verwijder de pit. Schil de peer […]
Puree van groene asperges en munt
Bereidingswijze Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en was de asperges. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken en kook ze in ruim water in 5-10 minuten gaar. Giet de stukjes groene asperges af, bewaar een beetje kookvocht. Laat de asperges een beetje afkoelen voor je ze pureert. […]
Zoete aardappel met bloemkool en erwtjes
Bereidingswijze Voor dit hapje gebruik je 1 geschilde en in stukjes gesneden zoete aardappel, een aantal bloemkool roosjes en 1 handje doperwten (diepvries). Kook de zoete aardappel en de bloemkool samen ongeveer 15-20 in een pannetje water. Laat de doperwten de laatste twee minuten meekoken. Giet alles af en pureer tot een glad hapje. Om […]
Zalm met pasta en broccoli
Bereidingswijze: Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de broccoli in roosjes. Doe de roosjes in een pan met een klein laagje water en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken/stomen. Stoom of kook de zalm gaar. Giet alles af en pureer of prak het geheel met een beetje boter of olie tot […]
Zalm met aardappel en bloemkool
Bereidingswijze Aardappel schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken/stomen. Stoom, kook of […]
Pompoen hapje met peterselie
Bereidingswijze Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in stukjes. Snijd een handje vol peterselie fijn. Doe dit samen in een pan met water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken (of stomen) tot het vruchtvlees zacht is. Giet de pompoen af en pureer tot […]
Puree van pastinaak en knolselderij
Bereidingswijze Gebruik voor deze puree 2 pastinaken en 1 knolselderij. Schil de pastinaken en knolselderij en snijd ze in stukken. Breng de pastinaak en knolselderij samen in een pan met water aan de kook en laat 20 minuten koken. Giet de stukjes pastinaak en knolselderij af en stamp ze tot een mooie puree. Breng op […]
Knolselderij bloemkool puree
Bereidingswijze Knolselderij schillen en in stukjes snijden. Breng de knolselderij in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Giet de knolselderij […]
Courgette met aardpeerpuree
Bereidingswijze Verhouding is ongeveer 2 kleine aardperen met een halve courgette. Schil de aardperen en snijd in kleine stukjes. Was de courgettes en snijd deze in blokjes. Kook de groenten samen in weinig water in ongeveer 10-15 minuten zacht. Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer tot een fijn hapje. Je kan het hapje op […]
Pastinaak puree
Bereidingswijze Aardappel en pastinaak schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel en pastinaak samen in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Giet de aardappelen en de pastinaak af en stamp ze tot een mooie puree. Voeg een beetje kookvocht en/of olie toe om het smeuïger te […]
Watermeloen op een stokje
Snijd de watermeloen in schijven van een dikke centimeter. Afhankelijk van de grootte van de watermeloen snijd je iedere schijf als een pizza in 6 of 8 punten. Maak in het midden van de schil bij elke watermeloenpunt met een scherp mesje een inkeping. Steek een ijslollie stokje in de inkeping. Klaar is je watermeloen […]
Worteltjes met erwtjes hapje
Bereidingswijze Snij de worteltjes in stukjes en doe ze samen met de (diepvries)erwten in een pan met een laagje water. Breng aan de kook en laat de worteltjes en de erwtjes ongeveer 10 minuten koken. Giet de erwtjes en de worteltjes af en pureer dit met de staafmixer. Voeg een klein beetje margarine of olie […]