Selderij en bloemkoolpuree

Bereidingswijze De verhouding is ongeveer 1 stengel selderij en 2 roosjes bloemkool. Schil de selderij en snijd in kleine stukjes. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Kook de groenten samen in weinig water in ongeveer 10-15 minuten zacht. Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer tot een fijn hapje. Je kan het hapje […]
Courgette met aardpeerpuree

Bereidingswijze Verhouding is ongeveer 2 kleine aardperen met een halve courgette. Schil de aardperen en snijd in kleine stukjes. Was de courgettes en snijd deze in blokjes. Kook de groenten samen in weinig water in ongeveer 10-15 minuten zacht. Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer tot een fijn hapje. Je kan het hapje op […]
Pastinaakpuree met spinazie

Bereidingswijze De verhouding is ongeveer 1 pastinaak met 1 flink hand verse spinazie. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukjes. Was de spinazie. Kook in weinig water samen ongeveer 10-15 minuten, de pastinaak moet zacht zijn. Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer tot een fijn hapje. Je kan het hapje op de juiste […]
Knolselderijpuree

Bereidingswijze Aardappel en knolselderij schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel en knolselderij samen in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Giet de aardappelen en de knolselderij af en stamp ze tot een mooie puree. Voeg een beetje kookvocht en/of olie toe om het smeuïger te […]
Knolselderijpuree met appel en kaneel

Bereidingswijze Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in ongeveer 15 minuten gaar voeg de laatste 5 minuten de appelstukjes toe. Giet af voeg een beetje boter toe en pureer met een staafmixer tot een romige puree. Breng op smaak met kaneel.
Knolselderij rijsthapje

Bereidingswijze Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook ongeveer 15 minuten gaar. Giet alles af en pureer het geheel met een beetje boter of olie tot een fijn prakje. Voeg een beetje kookvocht, moeder- of opvolgmelk toe om het prakje lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met […]
Knolselderij bloemkool puree

Bereidingswijze Knolselderij schillen en in stukjes snijden. Breng de knolselderij in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Giet de knolselderij […]
Knolselderijpuree van zoete aardappel

Bereidingswijze Zoete aardappel en knolselderij schillen en in stukjes snijden. Breng de zoete aardappel en knolselderij samen in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Giet de zoete aardappelen en de knolselderij af en stamp ze tot een mooie puree. Voeg een beetje kookvocht en/of olie toe om […]
Puree van pastinaak en knolselderij

Bereidingswijze Gebruik voor deze puree 2 pastinaken en 1 knolselderij. Schil de pastinaken en knolselderij en snijd ze in stukken. Breng de pastinaak en knolselderij samen in een pan met water aan de kook en laat 20 minuten koken. Giet de stukjes pastinaak en knolselderij af en stamp ze tot een mooie puree. Breng op […]
Appel-peer-banaanhapje

Bereidingswijze Voor dit fruithapje heb je 2 bananen, 1 appel en 1 peer geschild en in stukken gesneden nodig. De hoeveelheid is genoeg voor 3/4 dagen. Gewoon bij elkaar in een blender en klaar. Ingestuurd door: Karina
Avocado, peer en kiwi puree

Een succesnummer. Deze puree is lekker zoet door de peer, door de kiwi krijgt het een lekkere milde citrus smaak en de avocado maakt het lekker romig en luchtig. Bereidingswijze Voor deze puree gebruik je ongeveer 1/2 rijpe avocado, 1/2 rijpe peer en 2 kiwi’s. Pel de avocado en verwijder de pit. Schil de peer […]
Puree van groene asperges en munt

Bereidingswijze Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en was de asperges. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken en kook ze in ruim water in 5-10 minuten gaar. Giet de stukjes groene asperges af, bewaar een beetje kookvocht. Laat de asperges een beetje afkoelen voor je ze pureert. […]
Zoete aardappel met bloemkool en erwtjes

Bereidingswijze Voor dit hapje gebruik je 1 geschilde en in stukjes gesneden zoete aardappel, een aantal bloemkool roosjes en 1 handje doperwten (diepvries). Kook de zoete aardappel en de bloemkool samen ongeveer 15-20 in een pannetje water. Laat de doperwten de laatste twee minuten meekoken. Giet alles af en pureer tot een glad hapje. Om […]
Zalm met pasta en broccoli

Bereidingswijze: Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de broccoli in roosjes. Doe de roosjes in een pan met een klein laagje water en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken/stomen. Stoom of kook de zalm gaar. Giet alles af en pureer of prak het geheel met een beetje boter of olie tot […]
Zalm met aardappel en bloemkool

Bereidingswijze Aardappel schillen en in stukjes snijden. Breng de aardappel in een pan met water aan de kook en laat 15 tot 20 minuten koken. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken/stomen. Stoom, kook of […]
Traktatie rozijnen kuikentjes

Een schattige traktatie voor op het kinderdagverblijf. Je hebt nodig voor deze traktatie: Doosje rozijnen Lijm Schaar Werktekening rozijnen kuikentjes PDF > Hoe maak je de traktatie rozijn kuikentjes: Print de werktekening met de kuikentjes en knip ze netjes uit. Doe een beetje lijm op de achterkant. Vouw een kuikentje om het doosje rozijnen heen […]
Worteltjes met erwtjes hapje

Bereidingswijze Snij de worteltjes in stukjes en doe ze samen met de (diepvries)erwten in een pan met een laagje water. Breng aan de kook en laat de worteltjes en de erwtjes ongeveer 10 minuten koken. Giet de erwtjes en de worteltjes af en pureer dit met de staafmixer. Voeg een klein beetje margarine of olie […]
Watermeloen op een stokje

Snijd de watermeloen in schijven van een dikke centimeter. Afhankelijk van de grootte van de watermeloen snijd je iedere schijf als een pizza in 6 of 8 punten. Maak in het midden van de schil bij elke watermeloenpunt met een scherp mesje een inkeping. Steek een ijslollie stokje in de inkeping. Klaar is je watermeloen […]