fbpx

Selderij en bloemkoolpuree

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Selderij en bloemkoolpuree

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

Bereidingswijze

De verhouding is ongeveer 1 stengel selderij en 2 roosjes bloemkool. Schil de selderij en snijd in kleine stukjes. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Kook de groenten samen in weinig water in ongeveer 10-15 minuten zacht. Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer tot een fijn hapje. Je kan het hapje op de juiste dikte brengen met het kookvocht.

 

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediënten

Smikkeltips!

Alleen voor de baby?

Een prakje van aardappelen en erwten heet in een restaurant “erwtenmouse”. Heerlijk met asperges en zalm. Of het fruithapje van aardbeien. Heerlijk als toetje met een bolletje vanille-ijs op een warme zomerdag.

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Andere lekkere hapjes

Knolselderij bloemkool puree

Super smikkel hapje

Zoete aardappel met bloemkool en erwtjes

Hap hap hap..

Zalm met aardappel en bloemkool

Rijst met avocado en bloemkool

Smullen maar!

Bloemkool en bataat met gehakt

Bloemkool Rijsthapje

Hap hap hap..

Bloemkool met gehakt en aardappel

Heerlijk smikkelen

Bloemkool met ham, champignons en aardappel

Lekkerrr!

Bloemkool hapje

Met een scheutje vloeibare margarine

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen