Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Eenvoudige banaan-havermoutkoekjes

Ingrediënten

  • Banaan
  • Havermout

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Voor ongeveer 16 banaan-havermoutkoekjes heb je 2 rijpe bananen en 100 g havermout nodig.

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Prak de bananen fijn met een vork in een kom. Voeg de havermout toe en meng goed door elkaar. Dit is de basis voor de koekjes.

Voor oudere kinderen of als variatie, kun je 1 tl kaneel, 30 gram rozijnen, cranberries, 20 gram noten en/of 50 gram pure chocolade toevoegen. Meng deze ingrediënten gelijkmatig door het beslag.

Maak 16 balletjes van het mengsel, druk ze plat en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 20 minuten in de oven tot ze stevig zijn, maar nog licht zacht van binnen.

Tip: Bewaar de banaan-havermoutkoekjes in een afgesloten trommel.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
3 stemmen

Smikkelstip | Vloeibare boter (margarine) en olijfolie

Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken. Om zich goed te ontwikkelen hebben baby’s en jonge kinderen goede vetten nodig. Goede vetten zitten in margarine en olie.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie