Bloemkool en bataat met gehakt

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Bloemkool en bataat met gehakt

Meer over de ingrediënten

Bloemkool en bataat met gehakt

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Bataat Zoete aardappel
  • Bloemkool
  • Gehakt

Bereidingswijze

Een heerlijk babyhapje voor de herfst dit hapje van bloemkool en bataat met gehakt. De smaak is zacht zoetig en bomvol vitamine C.

Schil de bataat (zoete aardappel) en snijd in stukken. Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook de bataat ongeveer 15-25 minuten tot ze zacht is. De bloemkoolroosjes kook je in ongeveer 10 minuten. Rul het gehakt tot deze mooi bruin is. Giet de bataat en bloemkool af en doe alles bij elkaar. Voeg een scheutje opvolgmelk toe of een beetje margarine/olie en mixen maar! Met wat kookvocht kun je het hapje nog wat smeuïge maken.

Recept idee voor het hele gezin:

Voor de rest van het gezin maak je met deze ingrediënten een lekkere ovenschotel. Draai balletjes van het gehakt. Hussel de in stukken gesneden bloemkool en bataat met twee eetlepels olijfolie, zout, peper en vers geritste tijm door elkaar. Verdeel de groente en gehakt balletjes in een ovenschaal en verkruimel er geitenkaas overheen. Zet in een voorverwarmde oven van 175 C° voor 20-30 minuten.

in onze collectie

Smikkelstip – Pasta, macaroni en rijst uit de vriezer

Wanneer pasta-, macaroni- of rijsthapjes wat droog zijn als ze uit de vriezer komen, dan kun je dit makkelijk oplossen door er een beetje water doorheen te mengen. Dan wordt het weer lekker smeuïg.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>