Spruitjes bloemkool puree

Groentehapje Vanaf 6 maanden
bloemkool_testtest

Meer over de ingrediënten

Spruitjes bloemkool puree

Groentehapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Spruitjes

Bereidingswijze:

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes samen met de spruiten in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Giet de spruiten en de bloemkool af en pureer dit met de staafmixer tot een fijn babyhapje. Geef je liever een grover hapje aan je baby, prak dan de groentes met een vork. Voeg een klein beetje boter of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Bij het maken van dit babyhapje hebben we evenveel bloemkool als spruitjes gebruikt. Met de verhoudingen voor dit hapje kun je gerust variëren.

Smikkelstip – Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>