Linzen met bloemkool en rundergehakt

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Linzen met bloemkool en rundergehakt

Meer over de ingrediënten

Linzen met bloemkool en rundergehakt

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Gehakt
  • Linzen

Een heerlijk toegankelijk babyhapje van linzen met bloemkool en rundergehakt. Ander gehakt of een tartaartje kan ook prima.

Bereidingswijze:

Rul het gehakt tot deze mooi bruin is. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de bloemkool en de linzen af. Prak de bloemkool fijn met een vork en meng samen met de linzen en het gehakt voor een grof hapje, voeg nog wat boter of olie toe om het smeuïg te maken. Wil je een fijner hapje voor je baby, pureer het geheel dan met een staafmixer of blender en beetje boter of olie.

De verhouding bij het maken van dit hapje was 2,5 eetlepel bloemkool, 2 eetlepels linzen en 1 eetlepel gehakt.

Smikkelstip – Vloeibare boter (margarine) en olijfolie

Voeg een klein beetje margarine of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken. Om zich goed te ontwikkelen hebben baby’s en jonge kinderen goede vetten nodig. Goede vetten zitten in margarine en olie.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>