Avocado, banaan en appelpuree

Fruithapje Vanaf 6 maanden
Avocado, banaan en appelpuree

Meer over de ingrediënten

Avocado, banaan en appelpuree

Fruithapje Vanaf 6 maanden

Ingrediënten

  • Appel
  • Avocado
  • Banaan

Een heerlijk romig en zoet fruithapje voor je baby. Voor dit hapje gebruikte ik een halve avocado, een halve banaan en 1 appel. Varieer gerust met andere verhoudingen.

Bereidingswijze:

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de avocado. Haal de schil van de banaan en snijd deze in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Je kan de appel zo gebruiken of eerst even kort stoven om hem iets zachter en zoeter te maken.

Doe de avocado en de stukjes banaan en appel in een baby blender of gebruik een staafmixer. Pureer het geheel tot een fijne puree. Om een grover hapje te maken kun je ook de avocado en banaan prakken en hier geraspte appel aan toevoegen.

in onze collectie

Smikkelstip – Waar begin je mee?

Begin altijd met één soort groente of fruit tegelijk, geef dat een paar dagen achter elkaar. Als je baby hier goed op reageert, dan kun je verder met een nieuwe soort. Alles wat je baby geproefd heeft en goed is gegaan kun je ook onderling gaan mengen.

Begin met smaken die niet te zuur of te bitter zijn. Kies voor fruit bijvoorbeeld: Banaan, peer, perzik, meloen of nectarine. En voor groente: Worteltjes, bloemkool, courgette, broccoli of boontjes.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>