Banaan met sinaasappel

Fruithapje Vanaf 8 maanden
Banaan met sinaasappel hapje baby

Meer over de ingrediënten

Banaan met sinaasappel

Fruithapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Banaan
  • Biscuit
  • Sinaasappel

Bereidingswijze

Deze klassieke combinatie kun je op verschillende manier bereiden. In het originele recept werd vroeger een babybiscuit verkruimeld om het hapje in te dikken. Vanwege de toegevoegde suikers aan deze koeken wordt dat nu afgeraden. In plaats daarvan kun je wat rijstebloem toevoegen.

Pers de sinaasappel. Schil de banaan en snij hem in plakjes. Prak de banaan en meng er 1 of twee schepjes rijstebloem doorheen, voeg sinaasappelsap toe tot de gewenste dikte. Meng het geheel goed door elkaar.

Schil de sinaasappel en snijd de partjes in stukjes. Schil ook de banaan en snijd deze in plakken. Voeg beide samen en pureer met de staafmixer tot een glad hapje.

in onze collectie

Smikkelstip – Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>