Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Banaan met sinaasappel

Ingrediënten

  • Banaan
  • Biscuit
  • Sinaasappel

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Deze klassieke combinatie kun je op verschillende manier bereiden. In het originele recept werd vroeger een babybiscuit verkruimeld om het hapje in te dikken. Vanwege de toegevoegde suikers aan deze koeken wordt dat nu afgeraden. In plaats daarvan kun je wat rijstebloem toevoegen.

Pers de sinaasappel. Schil de banaan en snij hem in plakjes. Prak de banaan en meng er 1 of twee schepjes rijstebloem doorheen, voeg sinaasappelsap toe tot de gewenste dikte. Meng het geheel goed door elkaar.

Schil de sinaasappel en snijd de partjes in stukjes. Schil ook de banaan en snijd deze in plakken. Voeg beide samen en pureer met de staafmixer tot een glad hapje.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
4 stemmen

Smikkelstip | Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie