Spruitjes met gehakt en rozijntjes

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Spruitjes met gehakt en rozijntjes

Meer over de ingrediënten

Spruitjes met gehakt en rozijntjes

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Gehakt
  • Rozijnen
  • Spruitjes

Bereidingswijze:

Wel de rozijnen in water. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de spruiten in 10 minuten gaar. Rul het gehakt tot deze mooi bruin is. Giet de spruitjes af en doe alles bij elkaar. Voeg een beetje margarine/olie toe en pureer of prak het geheel tot een lekker hapje voor je baby! Met wat kookvocht of opvolgmelk kun je het hapje nog wat smeuïger maken.

De verhouding bij het maken van dit babyhapje was ongeveer 2-3 eetlepels spruitjes met 1 eetlepel gehakt en goede theelepel rozijnen.

Smikkelstip – Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>