Venkelstamppotje

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Venkelstamppotje

Meer over de ingrediënten

Venkelstamppotje

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Aardappel
  • Boter
  • Melk
  • Tomaat
  • Venkel

Bereidingswijze

1. snij de venkel en de aardappel in stukjes en kook gaar in aparte pannetjes (of na elkaar) Gebruik ongeveer evenveel venkel als aardappel
2. ontvel de tomaat door er met een mes een kruis in te zetten en even onder te dompelen in kokend water
3. snijd de ontvelde tomaat in stukjes
4. pureer de venkel en de tomaat samen met de staafmixer, evt met een eetlepel kookvocht
5. maak aardappelpuree door de afgegoten stukjes aardappel te prakken met een klein beetje vloeibare margarine en evt. wat (moeder)melk.
6. Roer alles door elkaar en eet smakelijk!

Tip van Marike: Lekker met zalm.

Ingestuurd door: Marike

Smikkelstip – Kookvocht bewaren

Bewaar wat kookvocht. Hiermee kun je een te stevig hapje wat smeuïger maken. Dit kun je ook doen door er wat opvolgmelk of borstvoeding door te mengen.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>