Venkelstamppotje

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Venkelstamppotje

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

1. snij de venkel en de aardappel in stukjes en kook gaar in aparte pannetjes (of na elkaar) Gebruik ongeveer evenveel venkel als aardappel
2. ontvel de tomaat door er met een mes een kruis in te zetten en even onder te dompelen in kokend water
3. snijd de ontvelde tomaat in stukjes
4. pureer de venkel en de tomaat samen met de staafmixer, evt met een eetlepel kookvocht
5. maak aardappelpuree door de afgegoten stukjes aardappel te prakken met een klein beetje vloeibare margarine en evt. wat (moeder)melk.
6. Roer alles door elkaar en eet smakelijk!

Tip van Marike: Lekker met zalm.

Ingestuurd door: Marike

In mijn recepten staan geen hoeveelheden. Lees hier waarom.

Meer over de ingrediƫnten

Smikkeltips!

Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

Niet te veel wortel

Wortels bevatten de stof caroteen, wanneer je baby te veel hiervan binnenkrijgt kan het huidje oranje kleuren. Geef ze daarom niet vaker dan 2x per week hapjes waar wortel in verwerkt is.

Andere lekkere hapjes

Zalm met pasta en erwtjes

Smullen maar!

Zalm met aardappel en boontjes

Wortel en pastinaak met rijst

Dat wordt smikkelen.

Knolselderijpuree

Knolselderijpuree van zoete aardappel

Puree van pastinaak en knolselderij

Heerlijk winters hapje

Zalm met pasta en broccoli

Smullen maar

Zalm met aardappel en bloemkool

Pastinaak puree

Heerlijk!

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen