Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Meer over de ingrediënten

Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Boter
  • Gehakt
  • Sperziebonen
  • Wortel

Bereidingswijze:

Haal de topjes van de sperziebonen af en snijd in stukjes. Schil of schrap de wortels en snijd in gelijke stukken. Doe de sperziebonen met de stukjes wortel in een pan met een klein laagje water. Laat met de deksel op de pan ongeveer 10-15 minuten koken. Daarna afgieten, houd een beetje kookvocht apart. Rul intussen het gehakt tot deze mooi bruin is. Doe alles bij elkaar met een beetje boter en mix tot een glad hapje. Voeg eventueel nog een klein beetje kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Voor dit recept gebruikte we evenveel sperziebonen als wortel. Per portie voeg je ongeveer 1 eetlepel gehakt toe.

in onze collectie

Smikkelstip – Vaak proeven om te wennen aan nieuwe smaak

Baby’s en kinderen hebben gemiddeld 10 tot 15 keer proeven nodig, voordat ze aan een smaak gewend zijn. Dat wil niet zeggen dat ze alles super lekker zullen gaan vinden. Maar herhaaldelijk aanbieden vergroot de kans dat ze een nieuwe smaak gaan waarderen.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>