Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Meer over de ingrediënten

Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Boter
  • Gehakt
  • Sperziebonen
  • Wortel

Bereidingswijze:

Haal de topjes van de sperziebonen af en snijd in stukjes. Schil of schrap de wortels en snijd in gelijke stukken. Doe de sperziebonen met de stukjes wortel in een pan met een klein laagje water. Laat met de deksel op de pan ongeveer 10-15 minuten koken. Daarna afgieten, houd een beetje kookvocht apart. Rul intussen het gehakt tot deze mooi bruin is. Doe alles bij elkaar met een beetje boter en mix tot een glad hapje. Voeg eventueel nog een klein beetje kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Voor dit recept gebruikte we evenveel sperziebonen als wortel. Per portie voeg je ongeveer 1 eetlepel gehakt toe.

Smikkelstip – Hoe lang blijf je pureren?

Vanaf 8 – 9 maanden kun je rustig aan het eten wat grover gaan maken. Je gebruikt de staafmixer wat korter zodat je kleine stukjes in het hapje krijgt. Als dit goed gaat kun je een paar maanden later de stukjes weer wat groter laten. Tegen de tijd dat je kindje 1 jaar wordt kun je proberen het eten in stukjes te snijden en ze apart te geven en ze niet meer door elkaar te mengen.

recepten in dezelfde categorie

aan de slag

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>