Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Groentehapje Vanaf 8 maanden
Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Over de ingrediënten

Babyhapje van gehakt met wortel en sperziebonen

Groentehapje Vanaf 8 maanden

Ingrediënten

  • Boter
  • Gehakt
  • Sperziebonen
  • Wortel

Bereidingswijze:

Haal de topjes van de sperziebonen af en snijd in stukjes. Schil of schrap de wortels en snijd in gelijke stukken. Doe de sperziebonen met de stukjes wortel in een pan met een klein laagje water. Laat met de deksel op de pan ongeveer 10-15 minuten koken. Daarna afgieten, houd een beetje kookvocht apart. Rul intussen het gehakt tot deze mooi bruin is. Doe alles bij elkaar met een beetje boter en mix tot een glad hapje. Voeg eventueel nog een klein beetje kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Voor dit recept gebruikte we evenveel sperziebonen als wortel. Per portie voeg je ongeveer 1 eetlepel gehakt toe.

De Smikkels lunchbox

De RVS lunchbox van Smikkels is verkrijgbaar in 5 prachtige kleuren. De lunchboxen zijn sterk en duurzaam door het gebruik van roestvrijstaal en bamboe. De bamboe deksel heeft een siliconen rand waardoor de broodtrommel lekvrij af te sluiten is. De lunchbox wordt geleverd met een siliconen elastiek. Roestvrijstaal (RVS) neemt geen geurtjes, kleuren en smaken over van etenswaren.

Lees meer

Smikkelstip – Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>