Recept | Spruitjes bloemkool puree

Ingrediënten

  • Bloemkool
  • Spruitjes

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze:

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Verdeel de bloemkool in roosjes. Doe de roosjes samen met de spruiten in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Giet de spruiten en de bloemkool af en pureer dit met de staafmixer tot een fijn babyhapje. Geef je liever een grover hapje aan je baby, prak dan de groentes met een vork. Voeg een klein beetje boter of olie toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Bij het maken van dit babyhapje hebben we evenveel bloemkool als spruitjes gebruikt. Met de verhoudingen voor dit hapje kun je gerust variëren.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
0 stemmen

Smikkelstip | Scherpe smaak van fruit

Probeer bij de eerste fruithap een beetje rijstebloem er door te mengen, dat haalt de scherpe smaak van het fruit en het papje wordt minder dun zodat het beter op het lepeltje blijft liggen.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie