Zelfgemaakte lekkere verse tomatensoep is met de juiste ingrediënten super eenvoudig om te maken. Goede en lekkere tomaten zijn hierbij het belangrijkste, kies voor rijpe en smaakvolle varianten zoals trostomaten of pomodori. Soep is bijzonder voedzaam, omdat alle goede voedingsstoffen behouden blijven in het water.
Bereidingswijze
Voor 4 kleine porties gebruik je:
Een eetlepel olijfolie, ½ ui, 1 teentje knoflook, 8 rijpe tomaten, ½ zoutloos bouillonblokje met 500 ml water OF 500 ml zelfgemaakte groentebouillon en 4 blaadjes basilicum
Optioneel: 50 g voorgekookte kleine pasta voor in de soep
Verhit een eetlepel olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de fijn gesnipperde ui en knoflook tot ze zacht worden.
Voeg de 8 in stukjes gesneden tomaten toe en bak ze 2 minuten mee.
Voeg het water en het halve bouillonblokje toe OF vervang het door 500 ml zelfgemaakte groentebouillon. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de gehakte basilicum toe gedurende de laatste 5 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Serveer met de pasta als je kindje al groot genoeg is om stukjes te eten. Anders pureer je de pasta mee in de soep.
Tips:
Voor peuters kun je deze soep ook bereiden met kleine gehaktballetjes voor extra smaak.
Bewaar de rest van de soep maximaal 3 maanden in de vriezer.