Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Zoete aardappel met broccoli en rundergehakt

Ingrediënten

  • Bataat Zoete aardappel
  • Boter
  • Broccoli
  • Gehakt

Meer over de ingrediënten

Voor ongeveer 2 porties gebruik je 2 kleine zoete aardappels (of 1 grote), 150 gram broccoli, 50 gram rundergehakt, 2 theelepels vloeibare margarine of olijfolie

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Was de broccoli en snijd deze in roosjes. Plaats de zoete aardappelblokjes, broccoli en rundergehakt in een pan met water en breng aan de kook. Kook totdat je gemakkelijk met een vork door de aardappelblokjes kunt prikken (ongeveer 10 minuten). Giet het geheel af en bewaar wat van het kookvocht voor later gebruik. Doe de gekookte zoete aardappel, broccoli en rundergehakt in een blender of keukenmachine. Voeg de vloeibare margarine of olijfolie toe. Pureer de ingrediënten tot de gewenste dikte is bereikt, voeg indien nodig wat van het bewaarde kookvocht toe om de dikte aan te passen.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
8 stemmen

Smikkelstip | Mag mijn baby honing?

Nee! Infantiel Botulisme is een levensgevaarlijk vorm van botulisme die veroorzaakt wordt door sporen van een bacterie die voorkomt in honing. Lees hier meer over het gevaar van honing.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie