Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Recept | Couscous met venkel, kip en erwten

Ingrediënten

  • Boter
  • Couscous
  • Erwten
  • Kip
  • Venkel

Meer over de ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de onderkant en de stelen van de venkel en verwijder het loof. Was de venkel en snijd de venkel in stukken. Kook de venkel in ongeveer 15 minuten gaar. Braad een stukje kipfilet in olijfolie of boter totdat deze door en door gaar is (circa 10 minuten). Doe de (diepvries)erwten in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken. Bereid intussen de couscous gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet alles af en snijd heel fijn voor een grof hapje. Of pureer het geheel met een beetje boter of olie tot een fijn prakje.

Deel, bewaar of stuur door

Wat vind je van dit recept?
1 stemmen

Smikkelstip | Waarom stoom je sommige fruitsoorten?

Harde fruit soorten kun je voor het verwerken in een babyhapje even stomen in weinig water. Dit pureert makkelijker en ze verkleuren dan ook niet. Maar dit moet niet. Vroeger was dit een richtlijn. Het zou de darmpjes van de baby’s minder belasten wanneer je het fruit eerst kookt.

Voor zacht fruit geldt overigens hetzelfde. Het hoeft niet, maar kan wel. Doe waar je jezelf het prettigste bij voelt en wat je makkelijk vindt.

Recepten in dezelfde categorie

Om een recept of product aan je favorieten
toe te voegen moet je ingelogd zijn op je
Smikkels account.
INLOGGEN
Heb je nog geen Smikkels account? Maak er een aan! >>

BLIJF OOK OP DE HOOGTE!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 1 tot 2 keer per maand afwisselend recepten, nieuw, korting en collectie updates.

Nieuwsbrief Smikkels

Alsjeblieft!

TOT 15% KERST KORTING

Op de gehele Smikkels collectie

Cadeautje voor jou!

15% SINTERKLAAS KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

t/m maandag

30% CYBER MONDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie

Niet vergeten!

TOT 30% BLACK FRIDAY KORTING​

Op de gehele Smikkels collectie